Ga naar de inhoud
Plaattaart met aardbeien en kokos

Plaattaart met aardbeien en kokos

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg. Makkelijk om te maken en snel klaar.

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stukken

  • 1 bladerdeeg rol ( of 8 plakken uit de vriezer )
  • 500 gr aardbeien
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gr melkchocolade
  • 150 gr roomkaas naturel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.


  3. Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.


  4. Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie.


  5. Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.


  6. De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max. 1 dag in de koelkast bewaard worden.


  7. Bekijk hier nog meer recepten met aardbeien