Plaattaart met aardbeien en kokos

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg. Makkelijk om te maken en snel klaar.

Bakrecept 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stukken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

  3. Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.

  4. Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie.

  5. Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.

  6. De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max. 1 dag in de koelkast bewaard worden.

  7. Bekijk hier nog meer recepten met aardbeien

Heeft het gesmaakt?
78 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!