Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met aardbeien en kokos

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg, makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten
  • 1 bladerdeeg rol (of 8 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr aardbeien
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gr melkchocolade
  • 150 gr roomkaas naturel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat.

Haal hem uit de oven en laat afkoelen. Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie. Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.

De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max 1 dag in de koelkast bewaard worden.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×