Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met aardbeien en kokos

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg, makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten
  • 1 bladerdeeg rol (of 8 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr aardbeien
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gr melkchocolade
  • 150 gr roomkaas naturel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat.

plaattaart_aardbeien.jpg
plaattaart_aardbeien_2.jpg
plaattaart_aardbeien_3.jpg

Haal hem uit de oven en laat afkoelen. Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie. Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.

De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max 1 dag in de koelkast bewaard worden.

Beoordeling (62 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst