Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met aardbeien en kokos

Met maar 5 ingrediënten maak je deze lekkere zomerse plaattaart van bladerdeeg, makkelijk en snel klaar.

Ingrediënten
  • 1 bladerdeeg rol (of 8 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr aardbeien
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gr melkchocolade
  • 150 gr roomkaas naturel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakplaat of druk de plakjes bladerdeeg aan elkaar vast tot 1 grote lap. Vouw de randjes iets om naar binnen en druk vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak de bodem van bladerdeeg ongeveer 25 minuten in de oven. Als de bodem tussendoor wat omhoog komt prik je er wat extra gaatjes in en druk je hem iets plat.

plaattaart_aardbeien.jpg
plaattaart_aardbeien_2.jpg
plaattaart_aardbeien_3.jpg

Haal hem uit de oven en laat afkoelen. Snijd de aardbeien in plakjes en smelt de chocolade au bain-marie. Besmeer het bladerdeeg met een laagje roomkaas. Verdeel hierop de aardbeien en bestrooi met kokos. Druip er als laatste wat chocolade over.

De taart is vers het allerlekkerste maar kan ook max 1 dag in de koelkast bewaard worden.

Beoordeling (62 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×