Ga naar de inhoud
Appeltaart met mascarpone

Appeltaart met mascarpone

Heerlijke appeltaart met een zachte mascarpone-vanille vulling en appels met walnoten. Probeer ook eens deze originele appeltaart.

1 U 10 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • boter + om in te vetten

DEEG

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr koude roomboter
  • 1 ei
  • 1 citroen ( om te raspen )
  • snufje zout
  • 80 gr suiker

VULLING

  • 325 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 4 appels
  • 1 vanillestokje

TOPPING

  • 50 gr suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepel Abrikozenjam
  • 2 eetlepel water
  • 30 gr walnoten

BENODIGDHEDEN

  • Mixer
  • Lage bakvorm (Ik gebruikte een bakvorm van 35 x 13 cm)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg: meng alle ingrediënten van het deeg d.m.v. een mixer. Mix het niet te lang en verpak het deeg daarna in plasticfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast.


    appeltaart met mascaropone 01 appeltaart met mascaropone 01 appeltaart met mascaropone 01
  2. Verwarm de oven op 170 graden. Snijd het vanillestokje door de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Roer dit met de suiker door de mascarpone. Mix een voor een de eieren erdoor en ten slotte de bloem. Het mengsel moet glad zijn en geen klonters vertonen.


    appeltaart met mascaropone 01 appeltaart met mascaropone 01 appeltaart met mascaropone 01
  3. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Giet het mascarpone mengsel in de vorm tot net onder de rand.


    appeltaart met mascaropone 01 appeltaart met mascaropone 01 appeltaart met mascaropone 01
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in schijfjes en steek deze in het mengsel. Meng de suiker voor de topping met de kaneel en strooi over de appels en de vulling. Bak de taart in ongeveer 50 min gaar en laat daarna afkoelen. Verwarm de jam met het water en bestrijk de bovenzijde van de appeltaart hiermee. Hak de walnoten grof en strooi over de taart.


  5. Tip: ik had nog een beetje vulling en deeg over. Hiermee maakte ik nog 2 mini taartjes. Je kunt ook een grote ronde (quiche)vorm voor deze appeltaart gebruiken.