Appeltaart met mascarpone

Heerlijke appeltaart met een zachte mascarpone-vanille vulling en appels met walnoten. Probeer ook eens deze originele appeltaart.

Bakrecept 1 uur 10 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

DEEG

VULLING

TOPPING

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg: meng alle ingrediënten van het deeg d.m.v. een mixer. Mix het niet te lang en verpak het deeg daarna in plasticfolie. Leg het een half uurtje in de koelkast.

  2. Verwarm de oven op 170 graden. Snijd het vanillestokje door de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Roer dit met de suiker door de mascarpone. Mix een voor een de eieren erdoor en ten slotte de bloem. Het mengsel moet glad zijn en geen klonters vertonen.

  3. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Giet het mascarpone mengsel in de vorm tot net onder de rand.

  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in schijfjes en steek deze in het mengsel. Meng de suiker voor de topping met de kaneel en strooi over de appels en de vulling. Bak de taart in ongeveer 50 min gaar en laat daarna afkoelen. Verwarm de jam met het water en bestrijk de bovenzijde van de appeltaart hiermee. Hak de walnoten grof en strooi over de taart.

  5. Tip: ik had nog een beetje vulling en deeg over. Hiermee maakte ik nog 2 mini taartjes. Je kunt ook een grote ronde (quiche)vorm voor deze appeltaart gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
139 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!