Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Asperge salade met Hollandse garnaal

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Ingrediënten
  • 300 gr geschilde asperges
  • 5 eieren
  • 2 el yoghurt (Griekse)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 5 gr dille
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • peper en zout
  • 1 (stok)brood

Bereiding
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat deze goed schrikken en pel ze. Snijd de asperges in kleine stukjes en kook deze in gezouten water in 8 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook mee.

Asperge-Salade-stap-1.jpg
Asperge-Salade-stap-2.jpg
Asperge-Salade-stap-4.jpg

Hak de dille en voeg samen met de yoghurt, mayonaise, Hollandse garnalen en peper en zout. Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg eraan toe. Giet de asperges en doperwten af en meng met het garnalen mengsel. Serveer op vers stokbrood.

Asperge-Salade-stap-5.jpg
Asperge-Salade-stap-6.jpg
Asperge-Salade-stap-7.jpg

Tip: Houd jij niet van garnalen? Vervang deze dan door reepjes gekookte ham of gerookte kip.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×