![Asperge salade met Hollandse garnaal](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2017/05/asperge-salade.jpg)
Asperge salade met Hollandse garnaal
Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr geschilde asperges
-
5 eieren
-
2 el yoghurt ( Griekse )
-
1 el mayonaise
-
1 el citroensap
-
5 gr dille
-
100 gr doperwten
-
100 gr Hollandse garnalen
-
peper en zout
-
1 stokbrood
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat deze goed schrikken en pel ze. Snijd de asperges in kleine stukjes en kook deze in gezouten water in 8 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook mee.
-
Hak de dille en voeg samen met de yoghurt, mayonaise, Hollandse garnalen en peper en zout. Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg eraan toe. Giet de asperges en doperwten af en meng met het garnalen mengsel. Serveer op vers stokbrood.
-
Tip: Houd jij niet van garnalen? Vervang deze dan door reepjes gekookte ham of gerookte kip.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Lente recepten