Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Asperge salade met Hollandse garnaal

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Ingrediënten
  • 300 gr geschilde asperges
  • 5 eieren
  • 2 el yoghurt (Griekse)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 5 gr dille
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • peper en zout
  • 1 (stok)brood

Bereiding
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat deze goed schrikken en pel ze. Snijd de asperges in kleine stukjes en kook deze in gezouten water in 8 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook mee.

Hak de dille en voeg samen met de yoghurt, mayonaise, Hollandse garnalen en peper en zout. Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg eraan toe. Giet de asperges en doperwten af en meng met het garnalen mengsel. Serveer op vers stokbrood.

Tip: Houd jij niet van garnalen? Vervang deze dan door reepjes gekookte ham of gerookte kip.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×