Gezonde limoen avocado cake

Van deze frisse en gezonde(re) limoencake op basis van avocado en een vleugje limoen kun je gerust een extra stukje nemen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de avocado en neem de pit eruit en snijd de avocado in stukjes. Doe de avocado samen met de eieren en honing in de keukenmachine en mix tot een glad geheel. Snijd het vanillestokje open, schraap de merg eruit en voeg dit ook toe aan het beslag.

 Neem een kom en zeef hierin de speltbloem. Voeg daarna de bakpoeder toe en voeg het geheel toe aan het avocadomengsel in de keukenmachine. Pers de limoenen hierboven uit. Meng weer tot een glad beslag.

 Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de cake gedurende 30 minuten. Check altijd even met een satéprikker of de cake gaar is. Bestrooi de cake als hij is afgekoeld eventueel met poedersuiker voor je hem serveert.

 Bekijk ook het basisrecept voor gewone cake

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.