Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pindakaas koekjes met pure chocolade

Voor de echte pindakaas lovers: makkelijke koekjes met pindakaas en een laagje pure chocolade

  • 200 gr pindakaas (met stukjes)
  • Ingrediënten
    • 150 gr suiker
    • 75 gr bloem
    • 1 ei
    • 50 gr pure chocolade
    Materialen
    • Bakplaat met bakpapier
    • Mixer of garde

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Doe de pindakaas in een kom en voeg de suiker, bloem en het ei toe en mix door elkaar. Dit kan het beste met een mixer maar ook eventueel met een garde. Draai er balletjes van ter grote van ongeveer een pingpongbal en druk deze wat plat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze nog iets platter met een vork zodat er ook een reliëf in komt. Bak ze 15 minuten in de oven.

    pindakaas_koekjes_01.jpg
    pindakaas_koekjes_02.jpg
    pindakaas_koekjes_03.jpg
    pindakaas_koekjes_04.jpg

    Ze zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen maar worden harder naarmate ze afkoelen maar ze blijven nog iets zacht van binnen. Smelt de chocolade au bain-marie. Druip met een klein lepeltje strepen chocolade over de koekjes en laat de chocolade hard worden. Bewaar de chocolade op een droge en koele plek (niet de koelkast) in een goed afgesloten bakje. Zo zijn ze nog 3 tot 5 dagen te bewaren.

    Beoordeling (156 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Cannelloni met spinazie en zalm
    Pasta ovenschotel met witlof
    Bietenlasagne met walnoten
    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel