Pindakaas koekjes met pure chocolade

Voor de echte pindakaas lovers: makkelijke koekjes met pindakaas en een laagje pure chocolade

Bakrecept 15 min + 15 min + afkoelen

ingrediënten

voor 15 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de pindakaas in een kom en voeg de suiker, bloem en het ei toe en mix door elkaar. Dit kan het beste met een mixer maar ook eventueel met een garde. Draai er balletjes van ter grote van ongeveer een pingpongbal en druk deze wat plat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze nog iets platter met een vork zodat er ook een reliëf in komt. Bak ze 15 minuten in de oven.

  2. Ze zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen maar worden harder naarmate ze afkoelen maar ze blijven nog iets zacht van binnen. Smelt de chocolade au bain-marie. Druip met een klein lepeltje strepen chocolade over de koekjes en laat de chocolade hard worden. Bewaar de chocolade op een droge en koele plek (niet de koelkast) in een goed afgesloten bakje. Zo zijn ze nog 3 tot 5 dagen te bewaren.

Heeft het gesmaakt?
138 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!