Bbq spies met pittige tofu

Vegetarische barbecue spiezen met pittig gemarineerde tofu, cherrytomaatjes en courgette

Ingredienten
325 gr tofu
1 theel sambal
3 eetl ketjap
18 cherrytomaatjes
½ courgette
 
Materiaal:
6 houten bbq spiezen (geweekt in water)
 
Bereiding
Laat de blok tofu goed uitlekken. Leg hem op een stuk keukenpapier en druk hem met een ander stuk keukenpapier zo veel mogelijk vocht uit. Herhaal dit een paar keer. Snijd de tofu in blokken.
 
tofu spies met tomaat 01
tofu spies met tomaat 01
tofu spies met tomaat 01
Meng in een kommetje de ketjap en de sambal door elkaar en schep de tofu blokken er door. Laat een half uurtje afgesloten in de koelkast marineren.
Prik de stukken tofu om en om met een tomaatjes en stukje courgette aan een sateprikker. Gril ze 5 minuten op de bbq. 

 

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.