Vegan wraps met tofu reepjes

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Lunch recept 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

  2. Haal de tofu uit de verpakking en laat deze goed uitlekken. Druk het vocht er voorzichtig uit en snijd daarna in reepjes.

  3. Mix de olijfolie met tomatenpuree, edelgistvlokken, knoflookpoeder, peper en wat zout in een kommetje en meng het tot een sausje. Voeg indien nodig een scheutje water toe om het iets te verdunnen.

  4. Doe het paneermeel in een diep bord.

  5. Rol de tofureepjes een voor een door de tomatensaus en daarna door het paneermeel. Herhaal dit tot alle tofureepjes bedekt zijn en leg ze naast elkaar op de ovenplaat.

  6. Schuif de plaat in de oven en bak de tofureepjes in 25 minuten lichtbruin. Draai ze halverwege om.

  7. Haal de tofureepjes uit de oven en laat ze even afkoelen.

  8. Begin met het snijden van de groenten. Snijd de komkommer en rode paprika in reepjes, de cherrytomaatjes door de helft en scheur de kropsla in stukken.

  9. Besmeer de wraps met vegan mayonaise en leg er de gesneden groenten, tofureepjes en een beetje verse peterselie op. Rol de wrap op en ‘plak’ een beetje dicht met vegan mayonaise. Serveer direct of wikkel in folie en bewaar in de koelkast.

  10. Tip: Geen fan van vegan mayonaise? Prak dan 2 avocado’s fijn met een vork en gebruik dit als basis voor de wrap.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.