Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegrolletjes met champignons

Te lekker dit: krokant vegetarisch hapje van bladerdeeg opgerold met champignons en geitenkaas

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek en druk de naden goed aan elkaar als ze ontdooid zijn. Zorg ervoor dat het bladerdeeg niet te zacht is voor het rollen, bewaar het daarom tijdelijk in de koelkast als het ontdooid is.

Snijd de champignons in kleine stukjes en snipper de knoflook. Fruit de knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons en fijngehakte peterselie toe en bak een paar minuten tot ze flink geslonken zijn. Mocht er nog veel vocht in de pan zitten dan kun je de champignons even uit laten lekken in een zeef. Breng het champignonmengsel op smaak met peper en zout.

Besmeer het bladerdeeg met een laagje geitenkaas. Verdeel hier het champignonmengsel over. Hak de walnoten fijn en verdeel ook over het mengsel. Rol het bladerdeeg voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden.

Snijd met een scherp mes plakjes (ca. 12 stuks) en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg rolletjes met champignons hiermee. Bak ze vervolgens in ca. 25 minuten goudbruin.

Ze zijn zowel warm als koud lekker. Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen. Warm ze eventueel kort weer op.

 Bladerdeegrolletjes met champignons

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×