Ga naar de inhoud
Bladerdeegrolletjes met champignons

Bladerdeegrolletjes met champignons

Te lekker dit: krokant vegetarisch hapje van bladerdeeg opgerold met champignons en geitenkaas

35 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 6 plakjes bladerdeeg ( of rol vers bladerdeeg )
  • 250 gr champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes verse peterselie
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olie
  • snuf peper en zout
  • 1 ei

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek en druk de naden goed aan elkaar als ze ontdooid zijn. Zorg ervoor dat het bladerdeeg niet te zacht is voor het rollen, bewaar het daarom tijdelijk in de koelkast als het ontdooid is.


    Bladerdeegrolletjes met champignons Bladerdeegrolletjes met champignons Bladerdeegrolletjes met champignons
  2. Snijd de champignons in kleine stukjes en snipper de knoflook. Fruit de knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons en fijngehakte peterselie toe en bak een paar minuten tot ze flink geslonken zijn. Mocht er nog veel vocht in de pan zitten dan kun je de champignons even uit laten lekken in een zeef. Breng het champignonmengsel op smaak met peper en zout.


  3. Besmeer het bladerdeeg met een laagje geitenkaas. Verdeel hier het champignonmengsel over. Hak de walnoten fijn en verdeel ook over het mengsel. Rol het bladerdeeg voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden.


    Bladerdeegrolletjes met champignons Bladerdeegrolletjes met champignons Bladerdeegrolletjes met champignons
  4. Snijd met een scherp mes plakjes (ca. 12 stuks) en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg rolletjes met champignons hiermee. Bak ze vervolgens in ca. 25 minuten goudbruin.


  5. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen. Warm ze eventueel kort weer op.