Bladerdeegrolletjes met champignons

Te lekker dit: krokant vegetarisch hapje van bladerdeeg opgerold met champignons en geitenkaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek en druk de naden goed aan elkaar als ze ontdooid zijn. Zorg ervoor dat het bladerdeeg niet te zacht is voor het rollen, bewaar het daarom tijdelijk in de koelkast als het ontdooid is.

Snijd de champignons in kleine stukjes en snipper de knoflook. Fruit de knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg de champignons en fijngehakte peterselie toe en bak een paar minuten tot ze flink geslonken zijn. Mocht er nog veel vocht in de pan zitten dan kun je de champignons even uit laten lekken in een zeef. Breng het champignonmengsel op smaak met peper en zout.

Besmeer het bladerdeeg met een laagje geitenkaas. Verdeel hier het champignonmengsel over. Hak de walnoten fijn en verdeel ook over het mengsel. Rol het bladerdeeg voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden.

Snijd met een scherp mes plakjes (ca. 12 stuks) en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg rolletjes met champignons hiermee. Bak ze vervolgens in ca. 25 minuten goudbruin.

Ze zijn zowel warm als koud lekker. Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen. Warm ze eventueel kort weer op.

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.