Bladerdeegschelpen met fruit

Heerlijke krokante gebakjes van bladerdeeg gevuld met een romige custardpudding en vers fruit

Bakrecept 30 min + 17 min oventijd + 5 min afkoeltijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Leg de kommetjes omgekeerd op een bakplaat. Knip stukken van het bakpapier, verfrommel deze en vouw deze om de kommetjes.

  3. Neem een plakje bladerdeeg en leg deze over de kommetjes met bakpapier. Prik gaatjes erin met een vork.

  4. Besmeer de bovenzijde met klein beetje gesmolten boter of margarine.

  5. Bestrooi vervolgens met ca. 15 gr suiker.

  6. Bak de vormpjes ca. 12 minuten in de oven. Haal ze er daarna uit en los van de kommetjes en draai ze om en bak ook de andere kant nog ca. 5 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen.

  7. Maak de custardpudding. Roer 35 gr suiker door de custardpoeder. Neem een paar eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suiker mengsel tot een papje. Verhit de overgebleven melk in een pannetje en als het tegen het kookpunt aan zit giet je het custardpapje erbij. Blijf met een garde roeren tot deze indikt. Laat het mengsel afkoelen.

  8. Neem een bladerdeegschelp en schep wat van de custardvla erin. Verdeel het fruit er over. Bestrooi met poedersuiker en maak het eventueel af met blaadjes munt.

  9. Tip: serveer de bladerdeegschelpen direct. Je kunt ze ook in de koelkast bewaren. Houd er dan rekening mee dat het bladerdeeg zacht kan worden.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!