Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Video: bladerdeegstengels met parmaham

Super simpele hartige snack van bladerdeeg met parmaham, een ideaal borrelhapje voor op een feetjes!
Ingrediënten
10 vellen bladerdeeg
10 plakjes parmaham (ongeveer 75 – 100 gr)
1 ei
1 theel gerdoogde tijm (of andere kruiden)
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 garden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Neem 2 plakjes bladerdeeg en druk ze aan een zijde goed aan elkaar vast met een vork. Draai de lange plak om en druk ook de achterzijde goed vast. Beleg het bladerdeeg met 2 plakken parmaham en snijd of scheur het eventueel in plakken zodat het gehele oppervlakte belegd is. Snijd het belegde bladerdeeg in de lengte in vieren zodat je 4 lange stroken krijgt. Neem het begin en einde van een stook in je hand en draai deze op. Leg de gedraaide stukken op het bakpapier. Herhaal dit met de rest van de ingredienten. Klop het ei los en bestrijk de stengels hiermee. Bestrooi met kruiden en bak ze in 20 minuten in het midden van de oven krokant. Laat ze afkoelen en serveer ze op een bord of in een glas.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×