Video: bladerdeegstengels met parmaham

Super simpele hartige snack van bladerdeeg met parmaham, een ideaal borrelhapje voor op een feetjes!
Ingrediënten
10 vellen bladerdeeg
10 plakjes parmaham (ongeveer 75 – 100 gr)
1 ei
1 theel gerdoogde tijm (of andere kruiden)
 
Materialen
Bakpapier
 
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 garden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Neem 2 plakjes bladerdeeg en druk ze aan een zijde goed aan elkaar vast met een vork. Draai de lange plak om en druk ook de achterzijde goed vast. Beleg het bladerdeeg met 2 plakken parmaham en snijd of scheur het eventueel in plakken zodat het gehele oppervlakte belegd is. Snijd het belegde bladerdeeg in de lengte in vieren zodat je 4 lange stroken krijgt. Neem het begin en einde van een stook in je hand en draai deze op. Leg de gedraaide stukken op het bakpapier. Herhaal dit met de rest van de ingredienten. Klop het ei los en bestrijk de stengels hiermee. Bestrooi met kruiden en bak ze in 20 minuten in het midden van de oven krokant. Laat ze afkoelen en serveer ze op een bord of in een glas.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
156 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.