Bladerdeegstengels met parmaham

Super simpele hartige snack van bladerdeeg met parmaham, een ideaal borrelhapje voor op een feetjes! Gemaakt met maar 4 ingredienten. Serveer ze in een glas op tafel en/of met een lekkere dip er naast.

Hapjes en snacks 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 20 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 garden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

  2. Neem 2 plakjes bladerdeeg en druk ze aan een zijde goed aan elkaar vast met een vork. Draai de lange plak om en druk ook de achterzijde goed vast. Beleg het bladerdeeg met 2 plakken parmaham en snijd of scheur het eventueel in plakken zodat het gehele oppervlakte belegd is.

  3. Snijd het belegde bladerdeeg in de lengte in vieren zodat je 4 lange stroken krijgt. Neem het begin en einde van een stook in je hand en draai deze op. Leg de gedraaide stukken op het bakpapier. Herhaal dit met de rest van de ingredienten.

  4. Klop het ei los en bestrijk de stengels hiermee. Bestrooi met kruiden en bak ze in 20 minuten in het midden van de oven krokant. Laat ze afkoelen en serveer ze op een bord of in een glas.

Heeft het gesmaakt?
169 stemmen Bedankt voor je stem!

Receptvideo

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!