
Gorgonzoladip
Dip groenten of toastjes in deze heerlijke gorgonzoladip. Samen met citroen, honing en bieslook brengt het de blauwe kaassmaak mooi in balans. Zeker het proberen waard.
10 M
Ingrediƫnten: Gorgonzoladip
Voor schaaltje
-
150 gr gorgonzola
-
100 gr roomkaas naturel
-
1 halve citroen
-
10 gr Verse bieslook
-
2 theelepels honing
-
1 snuf zwarte peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Gorgonzoladip
-
Snijd of verkruimel de gorgonzola in een keukenmachine en voeg de roomkaas toe. Mix alles goed door elkaar. Het mag een tikje grof blijven.
-
Knijp wat citroensap uit en roer er ook doorheen. Het mengsel mag lekker dik blijven, dus voeg niet te veel toe.
-
Voeg de gorgonzoladip toe aan schaaltje en schenk er 1 of 2 theelepeltjes honing overheen.
-
Verdeel er eventueel nog wat zwarte peper en verse bieslook als topping overheen.
-
Serveer direct. Lekker om groenten in te dippen of toastjes.
-
Tips: De gorgonzola is subtiel aanwezig dus ook geschikt voor mensen die nog niet zo vaak blauwe kaas hebben gegeten of er nog niet zo van houden.
-
In blauwe kaas zit vaak geen lactose. Kies voor een lactosevrije roomkaas en je hebt een lactosevrij recept.
Heeft het gesmaakt?
13 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 850
- vet 75 gr
- verzadigd vet 47 gr
- koolhydraten 10 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 0.2 gr
- eiwit 30 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker