Ga naar de inhoud
Gorgonzoladip

Gorgonzoladip

Dip groenten of toastjes in deze heerlijke gorgonzoladip. Samen met citroen, honing en bieslook brengt het de blauwe kaassmaak mooi in balans. Zeker het proberen waard.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor schaaltje

  • 150 gr gorgonzola
  • 100 gr roomkaas naturel
  • 1 halve citroen
  • 10 gr Verse bieslook
  • 2 theelepels honing
  • 1 snuf zwarte peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd of verkruimel de gorgonzola in een keukenmachine en voeg de roomkaas toe. Mix alles goed door elkaar. Het mag een tikje grof blijven.


  2. Knijp wat citroensap uit en roer er ook doorheen. Het mengsel mag lekker dik blijven, dus voeg niet te veel toe.


  3. Voeg de gorgonzoladip toe aan schaaltje en schenk er 1 of 2 theelepeltjes honing overheen.


  4. Verdeel er eventueel nog wat zwarte peper en verse bieslook als topping overheen.


  5. Serveer direct. Lekker om groenten in te dippen of toastjes.


  6. Tips: De gorgonzola is subtiel aanwezig dus ook geschikt voor mensen die nog niet zo vaak blauwe kaas hebben gegeten of er nog niet zo van houden.


  7. In blauwe kaas zit vaak geen lactose. Kies voor een lactosevrije roomkaas en je hebt een lactosevrij recept.