Kip kerrie bladerdeeghapjes

Krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip kerrie, een ideale borrelsnack!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de kipfilet in een pan met water en bouillonblokje ca. 12 minuten tot hij goed gaar is. Haal daarna uit het water en laat uitlekken. Trek met een vork de kip uit elkaar tot pulled chicken.

 Voeg het kerriepoeder, peper en zout, roomkaas en peterselie toe en meng door elkaar. Neem een plakje bladerdeeg en snijd deze doormidden in 2 rechthoeken. Verdeel een beetje van het kip kerrie mengsel aan een zijde. Snijd met een mesje een paar inkepingen aan de andere zijde van het plakje deeg.

 Vouw het stukje met de inkepingen over de vulling en druk de zijkanten goed vast met een vorkje. Leg de gevulde bladerdeeg hapjes op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de hapjes hiermee. Bestrooi met een beetje sesamzaadjes. Bak ze ca. 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Deze kip kerrie hapjes zijn zowel warm als koud lekker.

 Tip: in plaats van kip kun je ook vegetarische kipstukjes nemen en deze uit elkaar pluizen of in kleine stukjes snijden en vervolgens mengen met de kerrie, roomkaas etc.

134 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!