Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegtaartje met ei

Super snel en simpel recept voor bij het paasontbijt van bladerdeeg met spek en ei uit de oven

Ingrediënten
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 4 kleine eieren (s)
  • 4 plakjes rond ontbijtspek
  • 2 eetlepels erwtjes (bevroren)
  • Peterselie of tuinkers om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de velletjes deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat. Vouw 1 cm van de rand om naar binnen en druk goed vast. Vouw deze rand iets omhoog zodat het ei er niet uitloopt. Leg de plakjes ontbijtspek er op in het midden.

Breek het eitje en laat voorzichtig op de spek glijden. Verdeel de erwtjes er (bevroren) over. Bak de bladerdeeg taartjes met ei ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met wat peterselie of tuinkers. Serveer de hartige taartjes direct.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×