
Bladerdeegtaartje met ei
Super snel en simpel recept voor bij het paasontbijt van bladerdeeg met spek en ei uit de oven
15 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
4 velletjes bladerdeeg
-
4 kleine eieren ( s )
-
4 plakjes rond ontbijtspek
-
2 eetlepels erwtjes ( bevroren )
-
Peterselie of tuinkers om te garneren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de velletjes deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat. Vouw 1 cm van de rand om naar binnen en druk goed vast. Vouw deze rand iets omhoog zodat het ei er niet uitloopt. Leg de plakjes ontbijtspek er op in het midden.
-
Breek het eitje en laat voorzichtig op de spek glijden. Verdeel de erwtjes er (bevroren) over. Bak de bladerdeeg taartjes met ei ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met wat peterselie of tuinkers. Serveer de hartige taartjes direct.
Heeft het gesmaakt?
66 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 270
- vet 18 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 19 gr
- w.v. suikers 0.5 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 9 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker