Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegtaartje met ei

Super snel en simpel recept voor bij het paasontbijt van bladerdeeg met spek en ei uit de oven

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Leg de velletjes deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat. Vouw 1 cm van de rand om naar binnen en druk goed vast. Vouw deze rand iets omhoog zodat het ei er niet uitloopt. Leg de plakjes ontbijtspek er op in het midden.

 Breek het eitje en laat voorzichtig op de spek glijden. Verdeel de erwtjes er (bevroren) over. Bak de bladerdeeg taartjes met ei ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met wat peterselie of tuinkers. Serveer de hartige taartjes direct.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×