Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegtaartje met ei

Super snel en simpel recept voor bij het paasontbijt van bladerdeeg met spek en ei uit de oven

Ingrediënten
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 4 kleine eieren (s)
  • 4 plakjes rond ontbijtspek
  • 2 eetlepels erwtjes (bevroren)
  • Peterselie of tuinkers om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de velletjes deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat. Vouw 1 cm van de rand om naar binnen en druk goed vast. Vouw deze rand iets omhoog zodat het ei er niet uitloopt. Leg de plakjes ontbijtspek er op in het midden.

Breek het eitje en laat voorzichtig op de spek glijden. Verdeel de erwtjes er (bevroren) over. Bak de bladerdeeg taartjes met ei ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer voor het serveren met wat peterselie of tuinkers. Serveer de hartige taartjes direct.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×