Ga naar de inhoud
Blauwe bessen taart

Blauwe bessen taart

Makkelijke taart met een knapperige bodem en een frisse en romige vulling met daarop een topping van blauwe bessen

25 M + 25 M oventijd + 1 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter
  • 50 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 20 ml ijskoud water

Vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 1 citroen
  • 75 gr poedersuiker
  • 250 gr blauwe bessen

Benodigdheden

  • Steunvulling (bakparels ( rijst of droge linzen) )
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Bakvorm ca. 36 x 13 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanille aroma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvorm hiermee. Maak het bakpapier iets vochtig en frommel dan in elkaar en haal dan weer uit elkaar en leg op de bodem van deeg.


  2. Vul de vorm met de steunvulling, hierdoor zal de bodem wel krokant bakken maar niet omhoog komen. Bak de bodem 25 minuten in de oven en haal na 15 minuten de steunvulling en het bakpapier er af zodat de bodem ook een beetje bruin kan kleuren. Laat de bodem daarna goed afkoelen.


    blauwe bessen taartje 05
  3. Rasp de citroen en pers het sap er uit. Mix de mascarpone in een kom met de citroensap, sap en poedersuiker. Vul de taart met dit frisse mengsel en verdeel de blauwe bessen er over. Laat de taart nog 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.