Blauwe bessen taart

Makkelijke taart met een knapperige bodem en een frisse en romige vulling met daarop een topping van blauwe bessen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Vulling
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanille aroma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvorm hiermee. Maak het bakpapier iets vochtig en frommel dan in elkaar en haal dan weer uit elkaar en leg op de bodem van deeg.

 Vul de vorm met de steunvulling, hierdoor zal de bodem wel krokant bakken maar niet omhoog komen. Bak de bodem 25 minuten in de oven en haal na 15 minuten de steunvulling en het bakpapier er af zodat de bodem ook een beetje bruin kan kleuren. Laat de bodem daarna goed afkoelen.

 Rasp de citroen en pers het sap er uit. Mix de mascarpone in een kom met de citroensap, sap en poedersuiker. Vul de taart met dit frisse mengsel en verdeel de blauwe bessen er over. Laat de taart nog 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

86 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.