Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool Beignets

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Ingrediënten
  • halve bloemkool
  • 200 ml spa rood
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 100 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespuntje chilipoeder
  • Snuf zout
  • 300 ml zonnebloemolie
Sausje
  • 7 gr bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml yoghurt
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Keukenpapier

Bereiding
Maak de yoghurtsaus door bieslook fijn te hakken en te mengen met yoghurt, citroensap, peper en zout. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Meng bloem samen met bakpoeder en de kruiden. Voeg dan beetje bij beetje Spa rood toe. Het beslag is vrij dun, maar moet wel een laagje over de bloemkool heen leggen.

Bloemkool-beignets-1.jpg
Bloemkool-beignets-2.jpg
Bloemkool-beignets-3.jpg

Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan. Als de olie heet is, dip dan de bloemkool door het beslag en leg vervolgens in de hete olie. Gebruik hier eventueel een spatel of tang voor. Bak deze rondom goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle bloemkoolroosjes gebakken zijn. Serveer met de yoghurtsaus.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl