Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool Beignets

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Ingrediënten
Sausje
Benodigdheden

Bereiding

 Maak de yoghurtsaus door bieslook fijn te hakken en te mengen met yoghurt, citroensap, peper en zout. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Meng bloem samen met bakpoeder en de kruiden. Voeg dan beetje bij beetje Spa rood toe. Het beslag is vrij dun, maar moet wel een laagje over de bloemkool heen leggen.

 Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan. Als de olie heet is, dip dan de bloemkool door het beslag en leg vervolgens in de hete olie. Gebruik hier eventueel een spatel of tang voor. Bak deze rondom goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle bloemkoolroosjes gebakken zijn. Serveer met de yoghurtsaus.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)