Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool Beignets

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Ingrediënten
Sausje
Benodigdheden

Bereiding

 Maak de yoghurtsaus door bieslook fijn te hakken en te mengen met yoghurt, citroensap, peper en zout. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Meng bloem samen met bakpoeder en de kruiden. Voeg dan beetje bij beetje Spa rood toe. Het beslag is vrij dun, maar moet wel een laagje over de bloemkool heen leggen.

 Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan. Als de olie heet is, dip dan de bloemkool door het beslag en leg vervolgens in de hete olie. Gebruik hier eventueel een spatel of tang voor. Bak deze rondom goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle bloemkoolroosjes gebakken zijn. Serveer met de yoghurtsaus.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99