Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool Beignets

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Ingrediënten
  • halve bloemkool
  • 200 ml spa rood
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 100 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespuntje chilipoeder
  • Snuf zout
  • 300 ml zonnebloemolie
Sausje
  • 7 gr bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml yoghurt
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Keukenpapier

Bereiding
Maak de yoghurtsaus door bieslook fijn te hakken en te mengen met yoghurt, citroensap, peper en zout. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Meng bloem samen met bakpoeder en de kruiden. Voeg dan beetje bij beetje Spa rood toe. Het beslag is vrij dun, maar moet wel een laagje over de bloemkool heen leggen.

Bloemkool-beignets-1.jpg
Bloemkool-beignets-2.jpg
Bloemkool-beignets-3.jpg

Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan. Als de olie heet is, dip dan de bloemkool door het beslag en leg vervolgens in de hete olie. Gebruik hier eventueel een spatel of tang voor. Bak deze rondom goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle bloemkoolroosjes gebakken zijn. Serveer met de yoghurtsaus.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel