Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool Beignets

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Ingrediënten
  • halve bloemkool
  • 200 ml spa rood
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 100 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespuntje chilipoeder
  • Snuf zout
  • 300 ml zonnebloemolie
Sausje
  • 7 gr bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml yoghurt
  • peper en zout
Benodigdheden
  • Keukenpapier

Bereiding
Maak de yoghurtsaus door bieslook fijn te hakken en te mengen met yoghurt, citroensap, peper en zout. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Meng bloem samen met bakpoeder en de kruiden. Voeg dan beetje bij beetje Spa rood toe. Het beslag is vrij dun, maar moet wel een laagje over de bloemkool heen leggen.

Bloemkool-beignets-1.jpg
Bloemkool-beignets-2.jpg
Bloemkool-beignets-3.jpg

Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan. Als de olie heet is, dip dan de bloemkool door het beslag en leg vervolgens in de hete olie. Gebruik hier eventueel een spatel of tang voor. Bak deze rondom goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle bloemkoolroosjes gebakken zijn. Serveer met de yoghurtsaus.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst