Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool fritters

Deze lekkere bloemkoolkoekjes zijn lekker als lunch of bijgerecht en ideaal voor kids om extra groenten binnen te krijgen

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • Bosje bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr bloem
  • 60 gr geraspte kaas
  • Snuf komijn
  • peper en zout
  • zonnebloemolie (om in te bakken)

Bereiding
Bloemkoolrijst kun je kant en klaar kopen maar ook zelf maken door roosjes bloemkool fijn te malen in een keukenmachine. Kook de bloemkoolrijst 1 a 2 minuten in een pan met water en laat goed uitlekken. Voeg de geraspte kaas toe en de eieren. Breng op smaak met wat fijngesneden bieslook, komijn, peper, zout en pers de knoflook er bij uit. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe tot je een stevig beslagje hebt. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en schep hier 3 scheppen van het bloemkoolbeslag in en druk iets plat. Bak in ca. 3 minuten goudbruin en bak dan ook de andere zijde. Serveer de bloemkoolfritters met wat zure room.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×