Ga naar de inhoud
Gezonde groentekoekjes (fritters)

Gezonde groentekoekjes (fritters)

Een extra portie groenten binnenkrijgen? Geen probleem! Met deze fritters gevuld met wortel en courgette zit je altijd goed.

25 M bereidingstijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor fritters

  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Snuf zwarte peper
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 250 ml (amandel)melk
  • 0.5 courgette
  • 2 wortels
  • olie om in te bakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de bloem met zout, edelgistvlokken, bakpoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper en knoflookpoeder in een kom.


  2. Giet de amandelmelk erbij en roer het goed door elkaar tot een glad beslag.


  3. Rasp de wortel en courgette en leg het vervolgens op een schone theedoek. Knijp het vocht eruit en voeg het vervolgens toe aan het beslag.


  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olie. Schep wat van het beslag in de pan en maak steeds 2-3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai ze na 2-3 minuten om en bak de andere kant nogmaals een paar minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.


  5. Serveer de fritters meteen met (knoflook)saus en verse kruiden.