Gezonde groentekoekjes (fritters)

Een extra portie groenten binnenkrijgen? Geen probleem! Met deze fritters gevuld met wortel en courgette zit je altijd goed.

Bijgerecht 25 min bereidingstijd

ingrediënten

voor 9 fritters

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de bloem met zout, edelgistvlokken, bakpoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper en knoflookpoeder in een kom.

  2. Giet de amandelmelk erbij en roer het goed door elkaar tot een glad beslag.

  3. Rasp de wortel en courgette en leg het vervolgens op een schone theedoek. Knijp het vocht eruit en voeg het vervolgens toe aan het beslag.

  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olie. Schep wat van het beslag in de pan en maak steeds 2-3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai ze na 2-3 minuten om en bak de andere kant nogmaals een paar minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.

  5. Serveer de fritters meteen met (knoflook)saus en verse kruiden.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.