
Gezonde groentekoekjes (fritters)
Een extra portie groenten binnenkrijgen? Geen probleem! Met deze fritters gevuld met wortel en courgette zit je altijd goed.
25 M bereidingstijd
Ingrediƫnten: Groentekoekjes
Voor fritters
-
250 gr bloem
-
1 theelepel zout
-
4 eetlepels edelgistvlokken
-
1 theelepel bakpoeder
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Snuf zwarte peper
-
0.5 theelepel knoflookpoeder
-
250 ml (amandel)melk
-
0.5 courgette
-
2 wortels
-
olie om in te bakken
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Groentekoekjes
-
Mix de bloem met zout, edelgistvlokken, bakpoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper en knoflookpoeder in een kom.
-
Giet de amandelmelk erbij en roer het goed door elkaar tot een glad beslag.
-
Rasp de wortel en courgette en leg het vervolgens op een schone theedoek. Knijp het vocht eruit en voeg het vervolgens toe aan het beslag.
-
Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olie. Schep wat van het beslag in de pan en maak steeds 2-3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai ze na 2-3 minuten om en bak de andere kant nogmaals een paar minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.
-
Serveer de fritters meteen met (knoflook)saus en verse kruiden.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 110
- vet 3 gr
- verzadigd vet 0.3 gr
- koolhydraten 17 gr
- w.v. suikers 1.5 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 4 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker