Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool nasi

Deze nasi zonder rijst is gemaakt van bloemkool en bevat daarom extra veel vitamientjes.

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool rijst
  • 3-4 eieren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gr kip
  • 250 gr Chinese roerbakmix
  • Snuf komijn
  • Scheut ketjap
  • 2 bosuien
  • Kroepoek voor er bij

Bereiding
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten of zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn hakken in een keukenmachine tot de grootte van rijst.

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de komijn en ketjap toe. Voeg de kip in kleine stukjes toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is. Schep dan de roerbakgroenten, bosui er door en de bloemkoolrijst.

Voeg een snufje peper en zout toe. Bak in een koekenpan de eieren tot een spiegelei of omelet. Serveer de bloemkool nasi met een ei, kroepoek en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×