Bloemkool nasi

Deze nasi zonder rijst is gemaakt van bloemkool en bevat daarom extra veel vitamientjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten of zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn hakken in een keukenmachine tot de grootte van rijst.

 Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de komijn en ketjap toe. Voeg de kip in kleine stukjes toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is. Schep dan de roerbakgroenten, bosui er door en de bloemkoolrijst.

 Voeg een snufje peper en zout toe. Bak in een koekenpan de eieren tot een spiegelei of omelet. Serveer de bloemkool nasi met een ei, kroepoek en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak.

 Tip: ook lekker met zelfgemaakte satesaus. Liever gewone rijst? Probeer dan dit lekkere recept voor nasi goreng.

840 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!