Bloemkool curry
Probeer deze snelle en gezonde bloemkool curry met kokosmelk en rode currypasta. Een eenvoudige maar smaakvolle maaltijd met spinazie en kikkererwten. Lekker om te serveren met naanbrood of rijst.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
400 gr bloemkool ( in roosjes )
-
265 gr kikkererwten ( uit blik )
-
200 gr verse spinazie
-
70 gr rode curry pasta ( Fairtrade )
-
400 ml kokosmelk
-
1 eetlepel olie
-
1 handje cashewnoten
-
Optioneel: naanbrood
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes 2 minuutjes en spoel ze af onder de koude kraan.
-
Verhit een pan en verhit de olie en voeg de rode currypasta toe. En vervolgens ook de bloemkoolroosjes.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ook toe aan de pan. Schep goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en roer alles door elkaar. Breng zachtjes aan de kook.
-
Voeg de spinazie toe aan de bloemkoolcurry en laat nog 5 minuutjes zachtjes met deksel op de pan koken tot de spinazie geslonken is en de bloemkool beetgaar is.
-
Bestrooi de bloemkool en kikkererwten curry met wat cashewnoten.
-
Tip: serveer de bloemkool curry met bijvoorbeeld wat naanbrood en/of rijst.
Heeft het gesmaakt?
43 stemmen
Ook lekker