Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Nasi goreng

Makkelijk basisrecept voor nasi goreng met groente en een gebakken eitje

Ingrediënten
  • 300 gr pandan rijst (gekookt en afgekoeld)
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 paprika's
  • 200 gr fijngesneden prei
  • scheut ketjap
  • 250 gr champignons
  • 1 a 2 theelepels sambal
  • Snuf komijn
  • Snuf djahe (gemberwortel)
  • Snuf kurkuma
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • kroepoek

Bereiding
Kook de rijst gaar en laat deze helemaal afkoelen, het liefst in de koelkast. Gebruik je warme rijst dan gaat deze plakken. Snipper de ui en knoflook en bak deze in een wokpan aan in een beetje olie. Voeg de kruiden toe en de sambal en een scheut ketjap. Laat dit mengsel 1 min bakken. Voeg de paprika in blokjes toe een de pan en bak een paar minuten tot ze iets zacht beginnen te worden. Schep dan de champignons in plakjes er door en laat iets slinken.

Voeg als laatste de prei toe en bak kort mee. Schep de koude rijst beetje bij beetje door de groenten. Proef of de nasi goe dop smaak is en voeg eventueel een beetje ketjap of sambal toe. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren, bijvoorbeeld een spiegelei of een omelet. Serveer de nasi goreng met een gebakken ei en wat kroepoek.

Beoordeling (188 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel