Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Nasi goreng

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Ingrediënten
  • 300 gr pandan rijst (gekookt en afgekoeld)
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 paprika's
  • 200 gr fijngesneden prei
  • scheut ketjap
  • 250 gr champignons
  • 1 a 2 theelepels sambal
  • Snuf komijn
  • Snuf djahe (gemberwortel)
  • Snuf kurkuma
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • kroepoek

Bereiding
Kook de rijst gaar en laat deze helemaal afkoelen, het liefst in de koelkast. Gebruik je warme rijst dan gaat deze plakken. Snipper de ui en knoflook en bak deze in een wokpan aan in een beetje olie. Voeg de kruiden toe en de sambal en een scheut ketjap. Laat dit mengsel 1 min bakken. Voeg de paprika in blokjes toe een de pan en bak een paar minuten tot ze iets zacht beginnen te worden. Schep dan de champignons in plakjes er door en laat iets slinken.

Voeg als laatste de prei toe en bak kort mee. Schep de koude rijst beetje bij beetje door de groenten. Proef of de nasi goreng goed op smaak is en voeg eventueel een beetje ketjap of sambal toe. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren, bijvoorbeeld een spiegelei of een omelet. Serveer de nasi goreng met een gebakken ei en wat kroepoek.

Tip: ook lekker met wat zelfgemaakte satesaus

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×