Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boboti met sperziebonen

Deze Afrikaanse ovenschotel heeft een heerlijke zoete smaak van kaneel en abrikozen.

Ingrediënten
  • 400 gr sperziebonen
  • 120 gr gedroogde abrikozen
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 500 gr gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ theelepel gember
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout en peper
  • 1 snee brood
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml creme fraiche
Benodigdheden
  • Grote ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de sperziebonen 10 minuten in een pan met water. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het mengsel op smaak met gember, kaneel en peper en zout.

Giet ca. 50 ml van de melk over het sneetje brood en laat een paar min intrekken. Scheur daarna in stukjes en schep samen met de sperziebonen door het gehakt. Snijd de appel en abrikozen in stukjes en schep ook door het gehakt.

Klop de eieren los met de 200 ml melk, crème fraiche en kerrie. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet het eimengsel er over. Garneer eventueel met wat stukjes appel. Bak de boboti in 35 min gaar. Ook lekker met wat rijst.

bobotie-met-sperziebonen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×