Bobotie recept

Maak zelf een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met dit bobotie recept! Een eigen kruidenmix zorgt voor een authentieke smaak, zonder pakjes en zakjes. Met sperziebonen, abrikoos en appel.

Hoofdgerecht 30 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een klein beetje olijfolie. Voeg de kerrie, kurkuma, gemalen koriander en paprikapoeder toe.

  2. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met water in ca. 8 min beetgaar en giet ze af.

  3. Scheur het brood in stukken en week dit in een grote kom in de bouillon.

  4. Snijd de abrikozen doormidden en de appel in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt. Schep ook de gekookte sperziebonen, broodmengsel, rozijnen, amandelen en kaneel erdoor.

  5. Proef of er nog wat peper en zout nodig is om het gerecht op smaak te brengen. Schep alles in een grote of twee kleinere ovenschalen en druk goed aan. Klop de crème fraîche los met de eieren en melk en giet dit bovenop de ovenschotel. Zet ca. 45 min in de oven. Lekker met wat rijst.

Heeft het gesmaakt?
19 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!