Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boboti met sperziebonen

Deze Afrikaanse ovenschotel heeft een heerlijke zoete smaak van kaneel en abrikozen.

Ingrediënten
  • 400 gr sperziebonen
  • 120 gr gedroogde abrikozen
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 500 gr gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ theelepel gember
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout en peper
  • 1 snee brood
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml creme fraiche
Benodigdheden
  • Grote ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de sperziebonen 10 minuten in een pan met water. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het mengsel op smaak met gember, kaneel en peper en zout.

Giet ca. 50 ml van de melk over het sneetje brood en laat een paar min intrekken. Scheur daarna in stukjes en schep samen met de sperziebonen door het gehakt. Snijd de appel en abrikozen in stukjes en schep ook door het gehakt.

Klop de eieren los met de 200 ml melk, crème fraiche en kerrie. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet het eimengsel er over. Garneer eventueel met wat stukjes appel. Bak de boboti in 35 min gaar. Ook lekker met wat rijst.

bobotie-met-sperziebonen

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×