Boboti met sperziebonen

Deze Afrikaanse ovenschotel heeft een heerlijke zoete smaak van kaneel en abrikozen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de sperziebonen 10 minuten in een pan met water. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng het mengsel op smaak met gember, kaneel en peper en zout.

 Giet ca. 50 ml van de melk over het sneetje brood en laat een paar min intrekken. Scheur daarna in stukjes en schep samen met de sperziebonen door het gehakt. Snijd de appel en abrikozen in stukjes en schep ook door het gehakt.

 Klop de eieren los met de 200 ml melk, crème fraiche en kerrie. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet het eimengsel er over. Garneer eventueel met wat stukjes appel. Bak de boboti in 35 min gaar. Ook lekker met wat rijst.

287 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.