Ga naar de inhoud
Camembert met cranberry

Camembert met cranberry

Begin de kerstborrel of kerstdiner goed met deze camembert met cranberry uit de oven

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuk

  • 1 camembert
  • 30 gr gedroogde cranberries
  • 20 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel pecannoten
  • kneepje honing
  • Takje tijm
  • brood of crackers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schenk het sinaasappelsap over de gedroogde cranberries en laat 15 min weken. Snijd de camembert kruislings in met een mes. Zet 15 minuten in de oven. Laat de cranberries uitlekken en verdeel over de camembert samen met een takje tijm, fijngehakte pecannoten en een kneepje honing. Zet nogmaals 10 minuten in de oven. Als de camembert zacht en vloeibaar is haal je hem uit de oven en serveer je hem met het brood of de crackers.