Ga naar de inhoud
Bounty balls

Bounty balls

Deze gezondere versie van Bounty's zijn lekker om tussendoor van te snacken.

30 M + 1 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 120 gr kokosrasp
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop ( of agave )
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 100 gr pure chocolade

Materialen

  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie. Mix deze vervolgens met de kokorasp, ahornsiroop en vanille door elkaar in een keukenmachine. Maak er balletjes van door wat van te mengsel in je handen te kneden (niet rollen). Als het mengsel te droog is voeg je een beetje extra kokosolie toe Laat de balletjes een uurtje opstijven in de koelkast (of 20 min in de vriezer). Smelt de chocolade au bain marie. Haal de balletjes hierdoor en laat uitlekken op een stuk bakpapier. Bestrooi eventueel met wat extra kokosrasp. Laat de chocolade uitharden, bijvoorbeeld in de koelkast. Bewaar ze, vooral bij warme temperaturen, ook bij voorkeur in de koelkast. Deze kokossnack is tevens vegan.



  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.