Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bounty balls

Deze gezondere versie van Bounty zijn lekker om tussendoor van te snacken

Ingrediënten
  • 120 gr kokosrasp
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop (of agave/honing)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 100 gr pure chocolade
Materialen
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereiding
Smelt de kokosolie. Mix deze vervolgens met de kokorasp, ahornsiroop en vanille door elkaar in een keukenmachine. Maak er balletjes van door wat van te mengsel in je handen te kneden (niet rollen). Als het mengsel te droog is voeg je een beetje extra kokosolie toe Laat de balletjes een uurtje opstijven in de koelkast (of 20 min in de vriezer). Smelt de chocolade au bain marie. Haal de balletjes hierdoor en laat uitlekken op een stuk bakpapier. Bestrooi eventueel met wat extra kokosrasp. Laat de chocolade uitharden, bijvoorbeeld in de koelkast. Bewaar ze, vooral bij warme temperaturen, ook bij voorkeur in de koelkast. Deze kokossnack is tevens vegan.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×