Broodje gepocheerd ei

Dit broodje met spinazie, bacon en ei is een smakelijke (paas)lunch

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Toast het brood. Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken. Bak de spinazie een beetje aan in een pan. Beleg het brood met de spinazie, spek en plakjes avocado. Breng een pan net niet aan de kook. Voeg een eetlepel azijn toe aan het water, hierdoor stolt het eiwit sneller.

  2. Maak een lichte draaikolk in de pan en breek hier het ei in. Laat het ei ca. 4 minuten stollen en haal er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat er ei er iets korter of langer in voor een zachtgekookt of hardgekookt ei. Leg op het broodje en bestrooi met een snufje peper, zout en peterselie.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!