Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodje gepocheerd ei

Dit broodje met spinazie, bacon en ei is een smakelijke (paas)lunch

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 200 gr verse spinazie (baby)
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding
Toast het brood. Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken. Bak de spinazie een beetje aan in een pan. Beleg het brood met de spinazie, spek en plakjes avocado. Breng een pan net niet aan de kook. Voeg een eetlepel azijn toe aan het water, hierdoor stolt het eiwit sneller.

Toast_gepocheerd_ei_01.jpg
Toast_gepocheerd_ei_02.jpg
Toast_gepocheerd_ei_03.jpg
Toast_gepocheerd_ei_04.jpg

Maak een lichte draaikolk in de pan en breek hier het ei in. Laat het ei ca. 4 minuten stollen en haal er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat er ei er iets korter of langer in voor een zachtgekookt of hardgekookt ei. Leg op het broodje en bestrooi met een snufje peper, zout en peterselie.

Beoordeling (2 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal