Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodje gepocheerd ei

Dit broodje met spinazie, bacon en ei is een smakelijke (paas)lunch

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 200 gr verse spinazie (baby)
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding
Toast het brood. Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken. Bak de spinazie een beetje aan in een pan. Beleg het brood met de spinazie, spek en plakjes avocado. Breng een pan net niet aan de kook. Voeg een eetlepel azijn toe aan het water, hierdoor stolt het eiwit sneller.

Toast_gepocheerd_ei_01.jpg
Toast_gepocheerd_ei_02.jpg
Toast_gepocheerd_ei_03.jpg
Toast_gepocheerd_ei_04.jpg

Maak een lichte draaikolk in de pan en breek hier het ei in. Laat het ei ca. 4 minuten stollen en haal er daarna voorzichtig uit met een schuimspaan. Laat er ei er iets korter of langer in voor een zachtgekookt of hardgekookt ei. Leg op het broodje en bestrooi met een snufje peper, zout en peterselie.

Beoordeling (3 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette