Eendenborst met cranberry compote

Eendenborst combineert heerlijk met de friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven

Hoofdgerecht 25 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Cranberry compote:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden voor de aardappels. Boen de aardappels zo nodig schoon en halveer ze of snijd in grove stukken. Doe ze in een kom met een eetlepel olie, peper, zout en pers de knoflook er bij. Hak de tijm fijn (bewaar wat voor de garnering) en voeg ook toe aan de aardappels en schep goed doorelkaar. Doe de aardappels in een grote ovenschaal of verdeel over een bakplaat. Rooster ze in ca. 35 minuten gaar in de oven.

  2. Maak ondertussen de cranberrycompote: Verwarm het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een pannetje. Voeg de balsamico azijn en een snuf kaneel toe. Voeg dan de cranberries toe en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe door. Wacht tot de cranberries zacht worden en uit elkaar vallen en er een saus ontstaat. Dit duurt ca. 15 minuten.

  3. Snijd het vet van de eendenborst in ruitjes met een scherp mes. Let op dat je niet in het vlees snijdt, alleen in het vet. Verhit boter in een koekenpan en bak de eend op de vetkant ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur. Bak de eend nog 5 minuten aan de andere kant tot de eend mooi rosé is. Bestrooi met peper en zout. Laat ze een paar minuten rusten in een stuk aluminiumfolie. Snijd de gebakken eendenborsten in plakjes en serveer met de cranberry compote en geroosterde aardappels.

  4. Lekker met een salade of wat gekookte sperziebonen of vervang de aardappels door dit basisrecept voor aardappelgratin.

Heeft het gesmaakt?
88 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!