Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Carpaccio in glaasje met truffeldressing

Deze mini carpaccio salades zijn een perfect hapje en de truffeldressing maakt het extra feestelijk.

Ingrediënten
  • 120 gr carpaccio
  • 40 gr rucola
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
Dressing
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ theelepel honing
  • zwarte peper naar smaak

Bereiding
Meng in een kommetje de ingrediënten van de dressing tot deze egaal is. Neem de glaasjes en verdeel eerst de rucola over de glaasjes, dan de carpaccio en vervolgens de dressing. Maak de hapjes af met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

carpaccio_glaasje_02.jpg
carpaccio_glaasje_03.jpg

Deze salade is makkelijk vooraf te maken. Serveer in dat geval de dressing apart.

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm