Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Carpaccio in glaasje met truffeldressing

Deze mini carpaccio salades zijn een perfect hapje en de truffeldressing maakt het extra feestelijk.

Ingrediënten
  • 120 gr carpaccio
  • 40 gr rucola
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
Dressing
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ theelepel honing
  • zwarte peper naar smaak

Bereiding
Meng in een kommetje de ingrediënten van de dressing tot deze egaal is. Neem de glaasjes en verdeel eerst de rucola over de glaasjes, dan de carpaccio en vervolgens de dressing. Maak de hapjes af met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Deze salade is makkelijk vooraf te maken. Serveer in dat geval de dressing apart.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×