Stoofperen cake

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Bakrecept 20 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel er bij. Spatel of mix nog een keer goed door met 40 gr van de geschaafde amandelen.

  2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Doe het beslag in de cakevorm en druk de stoofperen er in, net niet tot de bodem. Bestrooi de bovenzijde met de rest van de geschaafde amandel. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.

  3. Tip: geen zin of tijd om zelf stoofperen te maken. Koop ze dan kant en klaar (in stukjes) en meng door het beslag. Minder bijzonder maar vast ook lekker.

    Bekijk ook het basisrecept voor cake


  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
92 stemmen Bedankt voor je stem!