Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoofperen cake

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Ingrediënten
  • 4 stoofperen (stoofperen)
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter om in te vetten
  • 220 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gr geschaafde amandelen

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel er bij. Spatel of mix nog een keer goed door met 40 gr van de geschaafde amandelen.

Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Doe het beslag in de cakevorm en druk de stoofperen er in, net niet tot de bodem. Bestrooi de bovenzijde met de rest van de geschaafde amandel. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.

Tip: geen zin of tijd om zelf stoofperen te maken. Koop ze dan kant en klaar (in stukjes) en meng door het beslag. Minder bijzonder maar vast ook lekker.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst