Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Stoofperen cake

Hoe bijzonder en mooi is deze cake met kaneel en stoofperen!

Ingrediënten
  • 4 stoofperen (stoofperen)
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter om in te vetten
  • 220 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gr geschaafde amandelen

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel er bij. Spatel of mix nog een keer goed door met 40 gr van de geschaafde amandelen.

Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Doe het beslag in de cakevorm en druk de stoofperen er in, net niet tot de bodem. Bestrooi de bovenzijde met de rest van de geschaafde amandel. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.

Tip: geen zin of tijd om zelf stoofperen te maken. Koop ze dan kant en klaar (in stukjes) en meng door het beslag. Minder bijzonder maar vast ook lekker.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette