Citroen meringue in glaasje

Dol op citroen meringue taart? Maak dan deze leuke toetjes met laagjes lemoncurd, koekkruimels en meringue topping. Lekker fris en zoet tegelijk.

Nagerecht 50 min

ingrediënten

voor 4 personen

Lemoncurd:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 1. Maak eerst de lemoncurd. Rasp de citroen met een fijne rasp. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap eruit en vang op.

 2. Klop de eieren (dooiers en eiwit) met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of mixer.

 3. Voeg de citroenrasp toe aan het eiermengsel en roer erdoor (wil je een helemaal gladde lemoncurd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp).

 4. Verwarm het citroensap met boter in een pannetje op het vuur.

 5. Giet dan het gesmolten botermengsel beetje bij beetje bij de losgeklopte eieren, maar niet te heet.

 6. Doe alles terug in de pan en verwarm en laat zachtjes al roerend indikken. Zet het vuur niet te hoog, anders brandt de lemoncurd aan. Laat daarna afkoelen, dan dikt de lemoncurd ook nog iets in.

 7. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine.

 8. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom met de suiker tot stevige witte pieken.

 9. Verdeel een beetje van de koekkruimels op de bodem van de glaasjes. Schep hier wat van de lemoncurd op. Maak hier weer een laagje koekkruimels op en weer een laagje lemoncurd.

 10. Doe het opgeklopte meringue eiwit dan in een spuitzak en maak mooie toefjes op de lemoncurd.

 11. Je kunt ook met een lepel hoopjes meringue erop scheppen.

 12. Brand dan met een keukenbrander de meringue iets aan zodat er bruine randjes ontstaan.

 13. Serveer de citroen meringue in glaasjes direct.

 14. Tip: wil je ze toch al van tevoren maken? Dit kan een paar uur van tevoren. Zet ze in de tussentijd niet in de koelkast, anders heb je kans dat de meringue nat wordt. Ook kun je de glaasjes al een dag van tevoren maken met de koekkruimels en lemoncurd en vlak voor het serveren de meringue erop doen.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!