Meringue hartjes

Leuk voor valentijn of Moederdag: krokante meringue schuimpjes in een hartvorm. Leuk als een liefdevol cadeau of lekker als zoet hapje

Bakrecept 25 min + 2 uur oventijd

ingrediënten

voor 18 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 90 graden heteluchtfunctie. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Doe de suiker en eiwitten in een kom en mix goed stijf tot er mooie witte pieken ontstaan, dit duurt ca. 5 minuten. Je kunt eventueel een paar druppels kleurstof toevoegen tijdens het mixen en roze hartjes te maken.

  2. Doe de meringue (voor een gedeelte) in een spuitzak en maak mooie hartjes op de bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de meringue hartjes ca. 2 uur tot ze droog zijn (ze moeten makkelijk van de bakplaat komen) en laat ze afkoelen. Meng de poedersuiker met een paar druppels water en gebruik dit als lijm om de decoratie of sprinkles op de meringues te plakken.

  3. Tip: bewaar de meringue hartjes maximaal 1 week in een droge afgesloten trommel

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!