Ga naar de inhoud
Meringue hartjes

Meringue hartjes

Leuk voor valentijn of Moederdag: krokante meringue schuimpjes in een hartvorm. Leuk als een liefdevol cadeau of lekker als zoet hapje

25 M + 2 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 eiwitten
  • 250 gr suiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Decoratie of sprinkles
  • Optioneel: rode vloeistof

Benodigdheden

  • spuitzak
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 90 graden heteluchtfunctie. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Doe de suiker en eiwitten in een kom en mix goed stijf tot er mooie witte pieken ontstaan, dit duurt ca. 5 minuten. Je kunt eventueel een paar druppels kleurstof toevoegen tijdens het mixen en roze hartjes te maken.


  2. Doe de meringue (voor een gedeelte) in een spuitzak en maak mooie hartjes op de bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de meringue hartjes ca. 2 uur tot ze droog zijn (ze moeten makkelijk van de bakplaat komen) en laat ze afkoelen. Meng de poedersuiker met een paar druppels water en gebruik dit als lijm om de decoratie of sprinkles op de meringues te plakken.


  3. Tip: bewaar de meringue hartjes maximaal 1 week in een droge afgesloten trommel