Meringue hartjes

Leuk voor valentijn of Moederdag: krokante meringue schuimpjes in een hartvorm. Leuk als een liefdevol cadeau of lekker als zoet hapje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 90 graden heteluchtfunctie. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Doe de suiker en eiwitten in een kom en mix goed stijf tot er mooie witte pieken ontstaan, dit duurt ca. 5 minuten. Je kunt eventueel een paar druppels kleurstof toevoegen tijdens het mixen en roze hartjes te maken.

Doe de meringue (voor een gedeelte) in een spuitzak en maak mooie hartjes op de bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de meringue hartjes ca. 2 uur tot ze droog zijn (ze moeten makkelijk van de bakplaat komen) en laat ze afkoelen. Meng de poedersuiker met een paar druppels water en gebruik dit als lijm om de decoratie of sprinkles op de meringues te plakken.

Tip: bewaar de meringue hartjes maximaal 1 week in een droge afgesloten trommel

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.