Ga naar de inhoud
Chocolade overnight oats

Chocolade overnight oats

Ben je nog op zoek naar een lekker, simpel en voedzaam ontbijt? Deze chocolate overnight oats maak je in slechts enkele minuten en kun je de volgende ochtend meenemen naar werk of school. En… het is ook nog eens 100% plantaardig en glutenvrij.

10 M bereidingstijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 50 gr havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 75 gr (plantaardige) yoghurt
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 rijpe banaan
  • 20 gr hazelnoten
  • 10 gr pure chocolade

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de havermout, het chiazaad, plantaardige yoghurt, melk, cacaopoeder en een snufje zout in een kom en roer het goed door elkaar.


  2. Snijd de banaan door de helft. Prak de ene helft fijn met een vork en voeg toe. Leg de andere helft van de banaan in de koelkast. Gebruik deze de volgende ochtend als topping.


  3. Schep het mengsel in een glas, weckpotje of afgesloten bakje. Zet in de koelkast en laat een nachtje (of minimaal 3 uur) staan.


  4. Haal de overnight oats uit de koelkast en roer het goed door. Vind je het te dik? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.


  5. Garneer met de andere helft van de banaan, hazelnoten en wat pure chocolade. Eet smakelijk!