Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lemon cheesecake toetjes

Frisse potjes met een citroen cheesecakevulling, een lekker toetje om van te voren te maken of mee te nemen

Ingrediënten
  • 200 gr verse roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 2 citroenen
  • 4 gelatine blaadjes
  • 10 bastogne koekjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Optioneel: paar druppels gele kleurstof
Materialen
  • Keukenmachine
  • 5 glaasjes (200-250 ml)

Bereiding
Laat de gelatine weken in een bakje met koud water. Rasp 1 citroen en pers allebei de citroenen uit. Verwarm het sap kort in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los op in het citroensap. Laat het mengsel wat afkoelen. Mix de roomkaas met de basterdsuiker en vanillesuiker romig in een kom. Voeg de citroenrasp toe het roomkaas mengsel.

cheesecake_toetje_01.jpg
cheesecake_toetje_03.jpg
cheesecake_toetje_02.jpg
cheesecake_toetje_04.jpg

Mix in een andere kom de slagroom stijf en schep vervolgens door het roomkaas mengsel. Voeg als laatste het citroensap toe en eventueel wat kleurstof. Meng het mengsel nog goed door. Kruimel de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine en verdeel over de bodem van 5 glaasjes en druk aan. Giet het citroen cheesecake mengsel er op en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, of een hele nacht.

Beoordeling (278 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette