Ga naar de inhoud
Citroen kwarktaart

Citroen kwarktaart

Super lekkere frisse en lichte kwarktaart op basis van kwark en slagroom met verse citroen, geen oven nodig

40 M + 4 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 150 gr thee biscuitjes / maria koekjes
  • 100 gr boter ( gesmolten )
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 ml kwark
  • 2 citroenen + 1 voor garnering
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom

Benodigdheden:

  • Springvorm ( ca 22 tot 24cm )
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng er door. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.


    citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl
  2. Rasp 2 citroenen en pers het sap uit. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap en laat oplossen, laat iets afkoelen. Mix ondertussen de slagroom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg op het laatst de citroensap met gelatine, citroenrasp en de kwark toe en mix er nog kort doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem en laat de citroen kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.


    citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl
  3. Halveer de laatste citroen en snijd 1 helft in plakjes en rasp de andere helft. Garneer de citroen kwarktaart met de schijfjes citroen en de citroenrasp.


  4. Tip: bewaar de kwarktaart in de koelkast voor maximaal 5 dagen.