Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Citroen kwarktaart

Super lekkere frisse en lichte kwarktaart op basis van kwark en slagroom met verse citroen, geen oven nodig

Ingrediënten
  • 150 gr thee biscuitjes / maria koekjes
  • 100 gr boter (gesmolten)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 ml kwark
  • 2 citroenen + 1 voor garnering
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
Benodigdheden:
  • Springvorm (ca 22 tot 24cm)
  • mixer
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereiding
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng er door. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

Rasp 2 citroenen en pers het sap uit. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap en laat oplossen, laat iets afkoelen. Mix ondertussen de slagroom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg op het laatst de citroensap met gelatine, citroenrasp en de kwark toe en mix er nog kort doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem en laat de citroen kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

Halveer de laatste citroen en snijd 1 helft in plakjes en rasp de andere helft. Garneer de citroen kwarktaart met de schijfjes citroen en de citroenrasp.

Tip: bewaar de kwarktaart in de koelkast voor maximaal 5 dagen.

citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×