Citroen kwarktaart

Super lekkere frisse en lichte kwarktaart op basis van kwark en slagroom met verse citroen, geen oven nodig

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng er door. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

 Rasp 2 citroenen en pers het sap uit. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap en laat oplossen, laat iets afkoelen. Mix ondertussen de slagroom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg op het laatst de citroensap met gelatine, citroenrasp en de kwark toe en mix er nog kort doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem en laat de citroen kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Halveer de laatste citroen en snijd 1 helft in plakjes en rasp de andere helft. Garneer de citroen kwarktaart met de schijfjes citroen en de citroenrasp.

 Tip: bewaar de kwarktaart in de koelkast voor maximaal 5 dagen.

210 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!