Citroen kwarktaart

Super lekkere frisse en lichte kwarktaart op basis van kwark en slagroom met verse citroen, geen oven nodig

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en meng er door. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

 Rasp 2 citroenen en pers het sap uit. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Verwarm het citroensap in een klein pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap en laat oplossen, laat iets afkoelen. Mix ondertussen de slagroom en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg op het laatst de citroensap met gelatine, citroenrasp en de kwark toe en mix er nog kort doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem en laat de citroen kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

 Halveer de laatste citroen en snijd 1 helft in plakjes en rasp de andere helft. Garneer de citroen kwarktaart met de schijfjes citroen en de citroenrasp.

 Tip: bewaar de kwarktaart in de koelkast voor maximaal 5 dagen.

citroen kwarktaart www.leukerecepten.nl
166 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.