Citroencake recept
Deze frisse citroencake is lekker luchtig en heerlijk van smaak. Een eenvoudig recept met maar 7 ingrediënten voor een lekkere cake met een vleugje citroen. Perfect voor bij de koffie of thee.
20 M + 50 M oventijd
Ingrediënten
Voor cake
-
240 gr suiker
-
240 gr boter of margarine ( + om in te vetten )
-
280 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 snuf zout
-
4 grote eieren
-
2 citroenen ( rasp en sap )
Benodigdheden:
-
Mixer
-
Cakevorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet in met boter of margarine.
-
Meng de boter, suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door na elk ei.
-
Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout bij het boter-suikermengsel. Blijf goed mengen tot een glad beslag ontstaat.
-
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
-
Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen goed gebakken is; de prikker moet er droog uitkomen. Laat hem nog een kwartier in de oven staan met de deur op een kier.
-
Laat de cake daarna op kamertemperatuur 10 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om volledig af te koelen.
-
Bestrooi met wat poedersuiker en garneer eventueel met een partje citroen.
-
Tip: bewaar de citroencake maximaal 4 dagen in een afgesloten trommel op kamertemperatuur.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker