Courgetti pesto met kip

Koolhydraatarme romige spaghetti van courgette met pesto, gebakken kip en geroosterde tomaatjes

Ingredienten
2 kleine tot middelgrote courgettes
250 gr cherrytomaatjes
2 kipfilets
paprikapoeder
peper en zout
3 a4 eetlepels griekse yoghurt
1 flinke eetlepel pesto
olie om te bakken
 
Materialen
Spirelli
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olie en bestrooi met wat peper en zout. Rooster ze 15 minuutjes in de oven. Bestrooi de kipfilets met paprikapoeder, peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilets in ca 15 minuten bruin en gaar.
 
courgetti kip 01
courgetti kip 01
courgetti kip 01
courgetti kip 01
Haal ondertussen de courgette door de spirelli. Verhit een beetje olie in een andere pan en bak de courgetti 2 minuutjes. Schep de pesto en yoghurt er door tot een romig mengsel. Serveer de romige pesto courgetti op een bord met de gebakken kip en geroosterde tomaatjes.

 

467 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.