Gegrilde romaine sla met sinaasappel

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de Ras el Hanout kruiden samen met een snufje peper en zout met een scheut olijfolie.

  2. Snijd de kropjes sla in vieren. Bestrijk ze met een kwastje met de Ras el Hanout kruidenolie, bewaar de overgebleven kruidenolie.

  3. Verhit de grillpan op hoog vuur. Leg de sla met de gesneden kant in de grillpan. Grill ze een paar minuten tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Grill ze niet te lang anders wordt de sla slap, grill ze liever kort en op een hete temperatuur.

  4. Schep een flinke eetlepel muhammara op borden. Leg hier de partjes gegrilde sla op.

  5. Snijd de schil van de sinaasappels en zorg dat je ook het witte gedeelte onder de schil meeneemt. Snijd dan met een scherp mesje de partjes uit de sinaasappels. Verdeel deze partjes over de borden.

  6. Bestrooi de gegrilde sla met de gehakte amandelen en druppel er nog wat overgebleven Ras el Hanout kruidenolie over. Maak het af met een takje munt.

  7. Tip: grill de sla ook eens op de BBQ, dan krijgt hij een extra lekkere rooksmaak.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!