
Couscous met perzik en falafel
Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes
25 M
Ingrediƫnten: Couscous perzik falafel
Voor personen
-
150 gr couscous
-
12 balletjes falafel
-
0.5 blokje groentebouillon
-
2 perziken
-
1 avocado
-
0.5 komkommer
-
75 gr feta
-
paar takjes munt
-
citroensap
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Couscous perzik falafel
-
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe aan het water. Bak de falafel. Snijd de komkommer in plakjes en de perziken in partjes. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg een paar druppels citroensap toe tegen het verkleuren.
-
Hak de munt fijn. Schep de komkommer en de perzik samen met de munt door de couscous. En als laatste de avocado. Serveer de couscous met falafel balletjes, feta en eventueel wat extra munt.
-
Tip: last van klontjes in de couscous? Roer dan een klein scheutje olie door de couscous voordat hij gekookt wordt. Deze couscoussalade is zowel warm als koud lekker.
Heeft het gesmaakt?
89 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 670
- vet 32 gr
- verzadigd vet 7 gr
- koolhydraten 75 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 12 gr
- eiwit 16 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker