Couscous met perzik en falafel

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe aan het water. Bak de falafel. Snijd de komkommer in plakjes en de perziken in partjes. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg een paar druppels citroensap toe tegen het verkleuren.

  2. Hak de munt fijn. Schep de komkommer en de perzik samen met de munt door de couscous. En als laatste de avocado. Serveer de couscous met falafel balletjes, feta en eventueel wat extra munt.

  3. Tip: last van klontjes in de couscous? Roer dan een klein scheutje olie door de couscous voordat hij gekookt wordt. Deze couscoussalade is zowel warm als koud lekker.

Heeft het gesmaakt?
88 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!