Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met perzik en falafel

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Ingrediënten
  • 150 gr couscous
  • 12 balletjes falafel
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 perziken
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 75 gr feta
  • paar takjes munt
  • citroensap

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe aan het water. Bak de falafel. Snijd de komkommer in plakjes en de perziken in partjes. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg een paar druppels citroensap toe tegen het verkleuren.

Hak de munt fijn. Schep de komkommer en de perzik samen met de munt door de couscous. En als laatste de avocado. Serveer de couscous met falafel balletjes, feta en eventueel wat extra munt.

Tip: last van klontjes in de couscous? Roer dan een klein scheutje olie door de couscous voordat hij gekookt wordt. Deze couscoussalade is zowel warm als koud lekker.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×