Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met perzik en falafel

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Ingrediënten
  • 150 gr couscous
  • 12 balletjes falafel
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 perziken
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 75 gr feta
  • paar takjes munt
  • citroensap

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe aan het water. Bak de falafel. Snijd de komkommer in plakjes en de perziken in partjes. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg een paar druppels citroensap toe tegen het verkleuren.

couscous_rood_fruit_01.jpg
bruschetta_avocado_03.jpg
wrap_met_falafel_05.jpg

Hak de munt fijn. Schep de komkommer en de perzik samen met de munt door de couscous. En als laatste de avocado. Serveer de couscous met falafel balletjes, feta en eventueel wat extra munt.

Tip: last van klontjes in de couscous? Roer dan een klein scheutje olie door de couscous voordat hij gekookt wordt. Deze couscoussalade is zowel warm als koud lekker.

Beoordeling (57 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel