Couscous met perzik en falafel

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe aan het water. Bak de falafel. Snijd de komkommer in plakjes en de perziken in partjes. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg een paar druppels citroensap toe tegen het verkleuren.

 Hak de munt fijn. Schep de komkommer en de perzik samen met de munt door de couscous. En als laatste de avocado. Serveer de couscous met falafel balletjes, feta en eventueel wat extra munt.

 Tip: last van klontjes in de couscous? Roer dan een klein scheutje olie door de couscous voordat hij gekookt wordt. Deze couscoussalade is zowel warm als koud lekker.

84 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!