
Salade met zoete aardappel en feta
Geroosterde zoete aardappelblokjes, romige feta, knapperige amandelen en verfrissende ingelegde rode ui komen samen in deze heerlijke salade. Geniet van deze kleurrijke en voedzame creatie, perfect afgemaakt met een zoete honing-citroendressing. Dit kan ik elke week wel eten!
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr zoete aardappel ( geschild )
-
1 theelepel komijn
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 Snuf cayennepeper
-
1 Snuf zout
-
1 scheut olijfolie
-
100 gr feta
-
75 gr sla
-
10 gedroogde tomaatjes
-
2 bosuien
-
50 gr amandel ( geroosterd )
-
1 rode ui ( ingelegd )
Dressing:
-
1 eetlepel honing
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
1 snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappels in blokjes. Meng de aardappelblokjes met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en olijfolie zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20 tot 25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn, waarbij je ze halverwege omschept.
-
Doe de sla in een kom. Voeg de geroosterde zoete aardappels toe met de verkruimelde feta, in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes, fijngesneden bosuien en geroosterde amandelen. Voeg ook dun gesneden ingelegde rode ui toe, zorg ervoor dat deze goed uitgelekt is.
-
Maak de dressing door olijfolie, citroensap, honing, zout en peper te mengen in een aparte kom.
-
Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig, zodat alle ingrediƫnten goed bedekt zijn. Serveer de salade met geroosterde zoete aardappels direct. Geniet ervan!
Heeft het gesmaakt?
41 stemmen
Ook lekker