
Croissant pudding
Gooi croissantjes van 1 of 2 dagen oud niet weg, maar maak er een heerlijke broodpudding van met chocolade.
15 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten: Croissant pudding
Voor personen
-
4 croissants ( 1 of 2 dagen oud )
-
200 ml melk
-
200 ml slagroom
-
2 eieren
-
60 suiker
-
3 eetlepels pure chocolade drops ( of stukjes )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Croissant pudding
-
Verwarm de oven voor op 175° graden.
-
Scheur de croissants in 3 of 4 stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel ongeveer de helft van de stukjes chocolade over.
-
Klop de melk, suiker, slagroom en eieren los in een kom en giet dit over de croissants. Zorg dat alles goed bedekt of dat in ieder geval ieder stuk een beetje van het mengsel heeft kunnen opzuigen.
-
Verdeel de rest van de chocolade er over.
-
Bak de croissant pudding ca. 40 min in de oven. Mocht hij de te donker worden kun je hem afdekken met aluminium folie.
Heeft het gesmaakt?
91 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 400
- vet 26 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 35 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 1 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker