Croissant pudding

Gooi croissantjes van 1 of 2 dagen oud niet weg, maar maak er een heerlijke broodpudding van met chocolade.

Ontbijt recept 15 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175° graden.

  2. Scheur de croissants in 3 of 4 stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel ongeveer de helft van de stukjes chocolade over.

  3. Klop de melk, suiker, slagroom en eieren los in een kom en giet dit over de croissants. Zorg dat alles goed bedekt of dat in ieder geval ieder stuk een beetje van het mengsel heeft kunnen opzuigen.

  4. Verdeel de rest van de chocolade er over.

  5. Bak de croissant pudding ca. 40 min in de oven. Mocht hij de te donker worden kun je hem afdekken met aluminium folie.

Heeft het gesmaakt?
90 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!