Croissant pudding

Gooi croissantjes van 1 of 2 dagen oud niet weg, maar maak er een heerlijke broodpudding van met chocolade.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175° graden.

Scheur de croissants in 3 of 4 stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel ongeveer de helft van de stukjes chocolade over.

Klop de melk, suiker, slagroom en eieren los in een kom en giet dit over de croissants. Zorg dat alles goed bedekt of dat in ieder geval ieder stuk een beetje van het mengsel heeft kunnen opzuigen.

Verdeel de rest van de chocolade er over.

Bak de croissant pudding ca. 40 min in de oven. Mocht hij de te donker worden kun je hem afdekken met aluminium folie.

88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!