Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Croissant pudding

Gooi croissantjes van 1 of 2 dagen oud niet weg maar maak er een heerlijke broodpudding van met chocolade.

Ingrediënten
  • 4 croissants (1 of 2 dagen oud)
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 60 suiker
  • 3 eetlepels pure chocolade drops (of stukjes)

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Scheur de croissants in 3 of 4 stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel ongeveer de helft van de stukjes chocolade over. Klop de melk, suiker, slagroom en eieren los in een kom en giet dit over de croissants.

croissant_pudding_01.jpg
croissant_pudding_02.jpg
croissant_pudding_03.jpg

Zorg dat alles goed bedekt. Verdeel de rest van de chocolade er over. Bak de croissant pudding ca. 40 min in de oven. Mocht hij de te donker worden kun je hem afdekken met aluminium folie.

Beoordeling (72 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst