Pistache croissant
Eric en ik zijn dol op pistachenoten, en deze pistache croissants zijn altijd een hit bij ons thuis. Ze zijn snel en eenvoudig te maken, perfect voor een lekker ontbijtje in het weekend of een zoete snack.
10 M + 12 M oventijd
Ingrediënten
Voor croissants
-
1 blik croissantdeeg ( voor 6 stuks )
-
50 gr pistachenootjes
-
2 eetlepels basterdsuiker
-
3 eetlepels mascarpone
-
1 ei ( om te bestrijken )
-
50 gr witte chocolade
Benodigdheden
-
Hakmolen
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 190 graden (of de temperatuur volgens de verpakking).
-
Hak de pistachenootjes fijn in de hakmolen. Schep er ca ¼ uit en houd deze apart.
-
Doe de suiker bij de overige ¾ pistachenoten en mix er nog kort door.
-
Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los. Bestrijk deze met een laagje mascarpone. Bestrooi vervolgend met het pistache-suiker mengsel.
-
Rol de croissants op. Klop het ei los en bestrijk de croissants hiermee. Bak de in ca 12 minuten af in de oven.
-
Smelt de witte chocolade langzaam au bain-marie op laag vuur tot deze gesmolten is.
-
Haal de pistache croisants uit de oven en drizzel er witte chocolade over. Bestrooi royaal met de overgebleven pistachenootjes.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker