Ga naar de inhoud
Chocolade croissant rolletjes

Chocolade croissant rolletjes

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

5 M + 15 M oventijd + 10 M afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor rolletjes

  • 1 rol vers croissantdeeg ( op kamertemperatuur )
  • 4 eetlepels vegan chocoladepasta
  • 2 handje pecannoten

Benodigdheden:

  • Ronde ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Haal het croissantdeeg op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is.


  2. Verwarm de oven voor op 200° graden en vet een ronde ovenschaal in met wat kokosolie of plantaardige boter.


  3. Hak de pecannoten fijn.


  4. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed aan elkaar tot 1 grote lap deeg.


  5. Besmeer het deeg met de vegan chocoladepasta en verdeel met de fijngehakte pecannoten er overheen.


  6. Rol het croissantdeeg voorzichtig op en snijd vervolgens met een scherp mes de rol in 8 plakken. Maak steeds je mes schoon als je een nieuwe plak snijdt.


  7. Leg de rolletjes in de ronde ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de chocolade rolletjes in 15 minuten in de voorverwarmde oven.


  8. Haal de rolletjes uit de oven en laat ze een paar minuutjes afkoelen. Garneer eventueel nog met wat extra pecannoten. Daarna kun je meteen aanvallen.