Kerst scones met cranberry

Voor een feestelijk kerstontbijt zijn deze scones in de vorm van sterren helemaal perfect. De vulling van cranberry’s en de topping van witte chocolade maken de scones helemaal geschikt voor Kerst.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom.

Wrijf met je handen de boter er doorheen totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.

Verdeel nu de cranberries ook door het beslag.

Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.

Steek er met een ster vormpje van ongeveer 5 tot 7 cm figuurtjes uit.

Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen.

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Verdeel als de scones afgekoeld zijn de gesmolten witte chocolade er overheen. Serveer de scones met jam naar keuze.

Tip: vers zijn de scones het lekkerst! Wil je ze toch bewaren? Gebruik dan een afgesloten doosje.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!