Croissants met cranberry

Deze croissants zijn gevuld met een heerlijke cranberry compote en afgemaakt met heerlijk amandelschaafsel.

Ontbijt recept 15 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Haal de plakjes croissantdeeg los van elkaar en leg ze op een vel bakpapier. Neem in plakje croissantdeeg en leg in het midden een theelepel cranberry compote. Leg er niet teveel in, want anders loopt het eruit tijdens het bakken. Snijd onderin een klein stukje in het deeg en rol vervolgens op tot een mooie croissant.

  3. Smeer een beetje van het geklutste ei over de bovenkant en strooi wat amandelschaafsel er overheen. Bak de croissants af in ongeveer 12 minuten af.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.