Croissants met cranberry

Deze croissants zijn gevuld met een heerlijke cranberry compote en afgemaakt met heerlijk amandelschaafsel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Haal de plakjes croissantdeeg los van elkaar en leg ze op een vel bakpapier. Neem in plakje croissantdeeg en leg in het midden een theelepel cranberry compote. Leg er niet teveel in, want anders loopt het eruit tijdens het bakken. Snijd onderin een klein stukje in het deeg en rol vervolgens op tot een mooie croissant.

Smeer een beetje van het geklutste ei over de bovenkant en strooi wat amandelschaafsel er overheen. Bak de croissants af in ongeveer 12 minuten af.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!