Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Drie kleuren groenteschotel

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

  • 4 tomaten
  • Ingrediënten
    • 500 gr aardappels (schoon geboend)
    • 1 courgette
    • 1 ei
    • 150 ml kookroom of slagroom
    • snuf tijm
    • peper en zout
    • handje geraspte kaas
    Materialen
    • Ronde ovenschaal

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels (in schil) 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de tomaten en de courgette in plakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Giet de aardappels af en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Klop de eieren los met de room, tijm, peper en zout.

    Begin aan de buitenzijde van de ovenschaal en leg de plakjes courgette, tomaat en aardappel er iets over elkaar in. Maak 2 of 3 ringen en eindig in de binnenzijde. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met kaas. Zet de groenteschotel ongeveer 30 min in de oven.

    Tip: het is het mooiste als je rekening houd dat de aardappels, courgette en de tomaten ongeveer dezelfde diameter doorsnede hebben. Zo krijg je gelijke schijfjes.

    Paasrecepten

    Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

    ×