Ga naar de inhoud
Drie kleuren groenteschotel

Drie kleuren groenteschotel

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 500 gr aardappels ( schoon geboend )
  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 150 ml kookroom of slagroom
  • snuf tijm
  • peper en zout
  • handje geraspte kaas

Materialen

  • Ronde ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels (in schil) 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de tomaten en de courgette in plakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Giet de aardappels af en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Klop de eieren los met de room, tijm, peper en zout.


  2. Begin aan de buitenzijde van de ovenschaal en leg de plakjes courgette, tomaat en aardappel er iets over elkaar in. Maak 2 of 3 ringen en eindig in de binnenzijde. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met kaas. Zet de groenteschotel ongeveer 30 min in de oven.


  3. Tip: het is het mooiste als je rekening houd dat de aardappels, courgette en de tomaten ongeveer dezelfde diameter doorsnede hebben. Zo krijg je gelijke schijfjes.