Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Drie kleuren groenteschotel

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

  • 4 tomaten
  • Ingrediënten
    • 500 gr aardappels (schoon geboend)
    • 1 courgette
    • 1 ei
    • 150 ml kookroom of slagroom
    • snuf tijm
    • peper en zout
    • handje geraspte kaas
    Materialen
    • Ronde ovenschaal

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels (in schil) 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de tomaten en de courgette in plakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Giet de aardappels af en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Klop de eieren los met de room, tijm, peper en zout.

    Begin aan de buitenzijde van de ovenschaal en leg de plakjes courgette, tomaat en aardappel er iets over elkaar in. Maak 2 of 3 ringen en eindig in de binnenzijde. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met kaas. Zet de groenteschotel ongeveer 30 min in de oven.

    Tip: het is het mooiste als je rekening houd dat de aardappels, courgette en de tomaten ongeveer dezelfde diameter doorsnede hebben. Zo krijg je gelijke schijfjes.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×