Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Drie kleuren groenteschotel

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

  • 4 tomaten
  • Ingrediënten
    • 500 gr aardappels (schoon geboend)
    • 1 courgette
    • 1 ei
    • 150 ml kookroom of slagroom
    • snuf tijm
    • peper en zout
    • handje geraspte kaas
    Materialen
    • Ronde ovenschaal

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels (in schil) 7 minuten voor in een pan met water. Snijd de tomaten en de courgette in plakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Giet de aardappels af en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Klop de eieren los met de room, tijm, peper en zout.

    drie_kleuren_groenteschotel_01.jpg
    drie_kleuren_groenteschotel_02.jpg
    drie_kleuren_groenteschotel_03.jpg
    drie_kleuren_groenteschotel_04.jpg

    Begin aan de buitenzijde van de ovenschaal en leg de plakjes courgette, tomaat en aardappel er iets over elkaar in. Maak 2 of 3 ringen en eindig in de binnenzijde. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met kaas. Zet de groenteschotel ongeveer 30 min in de oven.

    Tip: het is het mooiste als je rekening houd dat de aardappels, courgette en de tomaten ongeveer dezelfde diameter doorsnede hebben. Zo krijg je gelijke schijfjes.

    Beoordeling (139 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes