Ga naar de inhoud
Falafel met couscous salade

Falafel met couscous salade

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!

1 U

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr feta
  • 16 zelfgemaakte falafelballetjes ( of kant en klaar )
  • 300 gr couscous
  • 200 gr granaatappelpitten
  • 1 komkommer
  • paar takjes munt
  • paar takjes peterselie
  • 1 grote aubergine
  • 1 groente bouillonblokje
  • handje amandelen
  • 170 ml Griekse yoghurt
  • Turks brood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de falafelballetjes. Wel de couscous in een kom of pannetje met heet water en bouillonblokje. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een pan met een beetje olie en bak de blokjes aubergine ca. 8 minuten.


    falafel_couscous falafel_couscous falafel_couscous
  2. Schep ze daarna samen met de plakjes komkommer, granaatappelpitten, munt, peterselie en amandelen door de couscous. Verhit een flinke scheut nieuwe olie in de pan en bak de falafel 3 minuten aan beide zijdes tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de couscous met wat feta, de zelfgemaakte falafel, brood en kommetje yoghurt met een beetje olie.