Falafel met couscous salade

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Bereid de falafelballetjes. Wel de couscous in een kom of pannetje met heet water en bouillonblokje. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een pan met een beetje olie en bak de blokjes aubergine ca. 8 minuten.

  Schep ze daarna samen met de plakjes komkommer, granaatappelpitten, munt, peterselie en amandelen door de couscous. Verhit een flinke scheut nieuwe olie in de pan en bak de falafel 3 minuten aan beide zijdes tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer de couscous met wat feta, de zelfgemaakte falafel, brood en kommetje yoghurt met een beetje olie.

25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!