Wortelwrap met falafel

Een vegetarische wrap vol met groenten en balletjes falafel voor een gezonde lunch. Deze wrap is zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: wraps
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de rode kool in reepjes en voeg dit in een kom samen met azijn, water en suiker. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken, Bak de falafel krokant en verwarm de wrap kort. Halveer de tomaatjes en houd de komkommer bij de hand. Neem een vel bakpapier en leg hier de wrap op.

 Smeer hummus over de wrap en verdeel de komkommer en tomaat er over. Voeg ook de falafelballetjes toe. Giet de rode kool af en voeg dit ook aan de wrap toe. Vouw de wrap dicht met het bakpapier er overheen. Snijd doormidden en herhaal met de tweede wrap.

 Tip: de wraps van ‘No Fairytales’ bevatten veel groenten. Probeer ook eens de bieten wrap. En probeer ook eens dit lekkere basisrecept voor zelfgemaakte hummus

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.