Ga naar de inhoud
Feestelijke Kerst salade

Feestelijke Kerst salade

Vier Kerst met een vleugje kleur en frisheid met deze feestelijke Kerst salade. De combinatie van de zachte mozzarella met de knapperige noten en frisse granaatappel is echt top en perfect bij een feestelijk diner. En hij is zo gemaakt!

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 75 gr sla
  • 2 sneetjes brood
  • 90 gr granaatappel
  • 2 sinaasappels
  • 1 bol mozzarella
  • 1 Handje pecannoten ( geroosterd )
  • 125 gr cherrytomaatjes

Dressing:

  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuf tijm
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar.


  2. Snijd of druk kerst figuurtjes uit de sneetjes brood. Je kunt ze ook in kleine blokjes snijden en als croutons gebruiken. Rooster de broodfiguurtjes een paar minuten in een hete pan zonder olie of vuur aan beide kanten zodat ze krokant worden.


  3. Verdeel de sla in een kom. Doe hier de gehalveerde tomaatjes bij.


  4. Snijd een klein stukje van de boven- en onderkant van de sinaasappels en snijd dan met een scherp met de schil eraf van boven naar beneden. Snijd ook het witte velletje ervan af. Snijd dan de partjes uit de sinaasappel en voeg deze toe aan de salade.


  5. Giet de dressing over de sla en meng er voorzichtig doorheen. Doe dan de mozzarella in stukjes erop. En de granaatappelpitjes. Verdeel de pecannoten erover. Meng de salade heel voorzichtig ietsjes door elkaar.


    kerst salade stap 1 kerst salade stap 2 kerst salade stap 3
  6. Verdeel de broodfiguurtjes erover en serveer direct.


  7. Tip: wil je deze salade van tevoren maken? Bewaar deze dan maximaal een paar uur in de koelkast zonder de noten en brood figuurtjes. Die voeg je pas op het laatst toe zodat ze krokant blijven.