Varkenshaas met kersen

Klassieke combinatie voor tijdens kerst: met brie gevulde varkenshaas met een warme kersensaus. Feestelijk genieten met dit smaakvolle gerecht.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 3 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snij de brie in plakken van ca 3 mm. Laat de kersen uitlekken in een vergiet en vang het sap op. Breng het sap aan de kook in een pannetje. Meng de maïzena met een klein beetje water en roer tot een papje. Voeg dit toe zodra het kersensap kookt en roer door met een garde. Laat zachtjes nog iets inkoken tot de juiste dikte.

  2. Ga ondertussen verder met het vlees. Snijd de varkenshaas over de lengte net niet helemaal open. Leg een plak brie er in en bestrooi met tijm, peper en zout. Vouw de varkenshaas weer dicht en steek vast met prikkers. Bestrooi ook de buitenzijde met wat peper en zout.

  3. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de varkenshaas rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog ongeveer 10 minuten. Haal aan het einde voorzichtig de prikkers eruit en bak ook aan die zijde nog aan.

  4. Voeg de kersen toe aan de kersensaus en warm nog kort door.

  5. Snijd het vlees als deze klaar is (hij mag nog wat roze zijn van binnen maar niet rauw) in plakken. Gebruik een scherp mes en duw zo min mogelijk op het vlees om te voorkomen dat de brie er uit loopt. Serveer een paar plakken op een bord. Schep wat warme kersen met saus er bij en kruimel wat grof gehakte hazelnoten er bij.

  6. Video varkenshaas

Heeft het gesmaakt?
55 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!