Ga naar de inhoud
Freekeh bowl met falafel

Freekeh bowl met falafel

Freekeh zijn groene tarwekorrels en heel gezond, combineer ze met wat geroosterde groenten en falafel in een bowl

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr freekeh
  • 400 gr bloemkool
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels pistachenootjes ( ongezouten )
  • Paar takjes verse munt
  • 1 bakje falafel ( of 10 stuks zelfgemaakt )
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf oregano
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en meng samen met de uitgelekte kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, paprikapoeder, cayennepoeder, oregano, peper en zout toe en schep om.


  2. Verdeel het over een bakplaat met bakpapier en zet ca. 25 minuten in de oven, schep halverwege een keer om. Bak de falafel in een pan. Kook ondertussen de freekeh gaar en schep wat fijngehakte munt en pistachenootjes er door. Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in plakjes.


  3. Schep wat van de geroosterde bloemkool met kikkererwten in een diep bord of kom. Doe hier wat tomaatjes, falafel, freekeh en avocado bij. Garneer met wat extra munt.


  4. Tip: lekker met wat yoghurtsaus