Freekeh bowl met falafel

Freekeh zijn groene tarwekorrels en heel gezond, combineer ze met wat geroosterde groenten en falafel in een bowl

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en meng samen met de uitgelekte kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, paprikapoeder, cayennepoeder, oregano, peper en zout toe en schep om.

 Verdeel het over een bakplaat met bakpapier en zet ca. 25 minuten in de oven, schep halverwege een keer om. Bak de falafel in een pan. Kook ondertussen de freekeh gaar en schep wat fijngehakte munt en pistachenootjes er door. Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in plakjes.

 Schep wat van de geroosterde bloemkool met kikkererwten in een diep bord of kom. Doe hier wat tomaatjes, falafel, freekeh en avocado bij. Garneer met wat extra munt.

 Tip: lekker met wat yoghurtsaus

13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.