Frittata met kip en puntpaprika

Maak in een handomdraai deze makkelijke en gezonde frittata met kip, puntpaprika en geitenkaas uit de oven
Ingrediënten 
350 gr kipfilet
Klein bosje verse peterselie
2 puntpaprika’s
5 eieren
100 ml melk
75 gr geitenkaas
peper en zout
1 eetlepel olijfolie
 
Materialen
Ovenschaal (22 cm)
Garde
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip rondom licht bruin. Snijd de puntpaprika in blokjes en bak 3 minuten mee met de kip.
 
frittata met kip 01
frittata met kip 01
frittata met kip 01
Klop ondertussen de eieren met de melk door elkaar in een kom, gebruik hiervoor een garde. Breng het eiermengsel op smaak met een snuf peper, zout en voeg de peterselie toe. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie (of boter).
 
frittata met kip 01
frittata met kip 01
frittata met kip 01
Schep de kip en paprikablokjes in de ovenschaal. Giet het eierenmengsel er over en verdeel de geitenkaas er over. Bak de frittata 30 minuten in de oven.
290 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.