Rode pesto

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

5 min

ingrediënten

voor 1 bakje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pel de knoflookteentjes en snijd fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine (of in een bakje en maal fijn met een staafmixer) en mix totdat je een mooie gladde massa hebt.

  2. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat draaien tot dat alle olijfolie goed gemengd is.

  3. Bewaar de pesto in een lucht dicht potje in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.