
Rode pesto
Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.
5 M
Ingrediƫnten: Rode pesto
Voor bakje
-
165 gr zongedroogde tomaatjes
-
85 gr gegrilde rode paprika ( uit pot )
-
3 eetlepels pijnboompitten
-
2 teentjes knoflook
-
Een handje verse basilicum ( met steeltjes )
-
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
70 ml olijfolie extra vierge
-
Snuf zwarte peper
-
snuf zeezout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Rode pesto
-
Pel de knoflookteentjes en snijd fijn. Doe vervolgens alle ingrediƫnten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine (of in een bakje en maal fijn met een staafmixer) en mix totdat je een mooie gladde massa hebt.
-
Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat draaien tot dat alle olijfolie goed gemengd is.
-
Bewaar de pesto in een lucht dicht potje in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 1160
- vet 108 gr
- verzadigd vet 16 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 18 gr
- vezels 7 gr
- eiwit 12 gr
- zout 3.5 gr
Ook lekker