
Rode pesto
Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.
5 M
Ingrediƫnten
Voor bakje
-
165 gr zongedroogde tomaatjes
-
85 gr gegrilde rode paprika ( uit pot )
-
3 eetlepels pijnboompitten
-
2 teentjes knoflook
-
Een handje verse basilicum ( met steeltjes )
-
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
70 ml olijfolie extra vierge
-
Snuf zwarte peper
-
snuf zeezout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Pel de knoflookteentjes en snijd fijn. Doe vervolgens alle ingrediƫnten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine (of in een bakje en maal fijn met een staafmixer) en mix totdat je een mooie gladde massa hebt.
-
Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat draaien tot dat alle olijfolie goed gemengd is.
-
Bewaar de pesto in een lucht dicht potje in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
7 stemmen
Ook lekker